skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 [email protected]

Mirada feminista i sostenible per un Castelldefels més igualitari i resilient

  • Debat

El passat 30 de novembre va tenir lloc la segona sessió de debat online amb el títol “Amb mirada feminista i sostenible” en la van participar la directora de la Fundació Aroa, experta a l’Observatori Europeu de Violències Masclistes de l’European Women’s Lobby i vicepresidenta del Consell Nacional de Dones d’Espanya,  Neus Pociello, i l’Oriol Lázaro, expert en economia circular i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.

Una sessió qualificada majoritàriament com “molt interessant” que va estar moderada per la 2na Tinenta d’alcaldia, Esther Niubó, i que va comptar amb una important representació política municipal, personal tècnic de l’Ajuntament de Castelldefels i representats de la societat civil castelldefelenca.

Neus Pociello va ser l’encarregada d’analitzar l’Acord de Ciutat per Castelldefels, tot felicitant la ciutat “pel compromís feminista” i per “prioritzar la transversalitat de les polítiques municipals i del pressupost amb perspectiva feminista“.

Pociello va destacar la importància de que els processos participatius com l’Acord de Ciutat per Castelldefels tinguin una mirada feminista perquè “garanteixen un resultat més igualitari“. No obstant això, la vicepresidenta del Consell Nacional de Dones d’Espanya, va comminar a que “les accions i no només els documents tinguin igualment la perspectiva feminista“.

Sostenibilitat i qualitat de vida

Per la seva part, l’Oriol Lázaro, en la seva intervenció, va destacar que l’Acord de Ciutat “és una eina fonamental per treballar la sostenibilitat de manera transversal“, perquè “si apostem per la sostenibilitat estem apostant per qualitat de vida“.

L’expert en economia circular i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu va assenyalar que “el disseny de les ciutats és fonamental” i que cal “humanitzar-les mitjançant un espai públic al servei de les persones i no al contrari“. Per acabar, Lázaro va destacar que “les ciutats sostenibles són ciutats intel·ligents, justes i inclusives“.

Amb aquests segona jornada de debat (el 9 de novembre va tenir lloc la primera sessió de debat online amb el títol “Amb mirada econòmica i digital“) conclou el primer cicle de conferències-debat previst en el marc de l’Acord de Ciutat per Castelldefels. En els propers mesos continuaran duent-se a terme aquest tipus de jornades que han de servir per aprofundir en el disseny del futur sostenible de Castelldefels a través de la participació i implicació ciutadana.

Back To Top