L'Acord, aprovat al Ple de setembre de 2020, inclou mesures per garantir estratègicament l'accés universal…
L’impuls digital centra el debat del tercer grup
La convicció que la reconstrucció al Castelldefels del post-Covid-19 passa també per avançar encara més en la digitalització és un dels eixos centrals del tercer grup de treball, que dilluns 22 de juny va celebrar la seva primera sessió.
El grup de transformació i impuls digital està presidit per Lourdes Armengol, tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Castelldefels i compta amb la representació de tots els grups polítics del consistori, així com responsables d’entitats i persones provinents del món educatiu, universitari i social. Per a Armengol aquesta pluralitat i la del conjunt de l’Acord posen de manifest la voluntat conjunta de desenvolupar “el diàleg social a fi de trobar eines per tractar d’assolir solucions”
Francisco Manuel Imbernón, de l’Associació de Veïns de Vista Alegre va intervenir per interessar-se per eines formatives per a les entitats, com ara la proposta municipal adreçada al teixit associatiu local “formació en línia perquè les entitats de Castelldefels millorin la seva gestió en temps de Covid-19” i que comença en uns dies.
Com emprar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, els avenços tecnològics al servei de projectes de reactivació social o econòmica va ser una constant en les intervencions i propostes d’aquesta primera sessió. Paula Mattio, membre del Consell de Dones i directora d’Aleph Comunicació va fer una reflexió personal sobre la importància de solucions digitals concretes que “facilitin la fidelització dels usuaris, des de les tècniques del màrqueting digital” .
Montse Solsona, de l’Àrea de Transferència i Innovació del Parc Mediterrani de la Tecnologia de la UPC va aportar una reflexió sobre l´oportunitat de que les empreses facin una anàlisi de necessitats en aquesta nova etapa. “És des d´aquest diagnòstic que la tecnologia pot facilitar solucions específiques que aportin valor afegit i productes diferenciats”. Va recordar la possibilitat a les empreses de Castelldefels d’acordar l’exercici de pràctiques d’estudiants de la UPC, així com la figura del doctorat industrial.
L’ús de la tecnologia per al nou curs escolar en una etapa postcovid19 va centrar la intervenció de Sandra Gallardo, inspectora del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, sobretot si s’implanta un escenari on encara podria haver necessitat d’eines telemàtiques i va suggerir, davant d’una possible contingència d’aquest tipus, crear des dels municipis” banc de recursos per a oferir eines allà on no arribin les escoles”.