skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org

L’Acord per un model urbà sostenible

  • Acord

L’Acord, aprovat al Ple de setembre de 2020, inclou mesures per desenvolupar un urbanisme estratègic per tirar endavant les línies de transformació futura i d’impuls de Castelldefels; apostar per una mobilitat sostenible i saludable i per lluitar contra el canvi climàtic i posar l’accent en preservar la biodiversitat i els valors naturals de la nostra ciutat.

L’Acord de Ciutat de Castelldefels és un document que inclou 188 mesures, agrupades en 22 eixos estratègics i 10 àmbits d’actuació, que es va elaborar mitjançat un gran consens social, polític i institucional i que es va aprovar al Ple municipal del 29 de setembre de 2020.

Un dels eixos estratègics és el denominat Nou model urbà sostenible i inclou mesures per desenvolupar un urbanisme estratègic per tirar endavant les línies de transformació futura i d’impuls de Castelldefels; apostar per una mobilitat sostenible i saludable i per lluitar contra el canvi climàtic i posar l’accent en preservar la biodiversitat i els valors naturals de la nostra ciutat.

Les mesures per desenvolupar un urbanisme estratègic per tirar endavant les línies de transformació futura i d’impuls de Castelldefels inclouen la reactivació dels grans projectes de transformació adaptats a la nova situació post-COVID19, així com impulsar les accions d’ampliació i millora de l’espai públic.

Les mesures d’aposta per una mobilitat sostenible i saludable tenen els objectius d’impulsar i reorientar la planificació i execució de les polítiques de mobilitat; recuperar el transport públic com a servei essencial; fer de Castelldefels una ciutat amb més bicicletes i vianants. A més, es vol aconseguir una nova mobilitat en l’entorn natural i preservar un aire net i saludable.

Per lluitar contra el canvi climàtic i posar l’accent en preservar la biodiversitat i els valors naturals de la nostra ciutat, l’Acord proposa reduir la generació de residus i renaturalitzar el nostre entorn i realçar els espais verds de Castelldefels. També s’aposta per disminuir de manera efectiva la contaminació i per consumir productes locals i comprar-los al comerç local.

Aquest article ha estat publicat a elCastell.org

Back To Top