skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org

L’Acord conclou amb 188 mesures fer front a la crisi del COVID-19

  • Acord

Dimarts 28 de juliol va tenir lloc la segona sessió plenària de l’Acord de Ciutat per Castelldefels que té com a objectiu una resposta unitària a la crisi del Covid-19. Durant la trobada es va presentar de manera resumida els 24 eixos estratègics i les 188 propostes   previstes per a fer front als efectes a la ciutat derivats de la pandèmia del Coronavirus. Un pla de mesures confeccionat a partir de la participació de veïns i veïnes, tècnics i grups polítics en diferents grups de treball.

Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels va felicitar a les aproximadament 150 persones que s´han involucrat en aquesta iniciativa i per “compartir tots plegats el full de ruta que marcarà les polítiques locals dels propers anys” alhora que es va mostrar preocupada per les darreres notícies relacionades amb els rebrots al territori, demanant a la ciutadania i la societat civil continuar amb “accions d´autoprotecció per garantir la salut de tothom, amb distància social, higiene i prudència en els desplaçaments i trobades”. També va convidar a divulgar i adherir-se al Manifest de l’Acord que ja està disponible al web https://acordpercastelldefels.org/// on també es pot descarregar el Pla de Mesures i Eixos Estratègics.

Durant la sessió van intervenir els cinc membres de l’equip de govern que van presidir les reunions dels grups de treball on s’han realitzar les diferents propostes: Eva López, Esther Niubó, Lourdes Armengol, Jordi Maresma i Xavier Amate per explicar els eixos estratègics de cada àmbit de treball i van coincidir en l’important volum d’idees aportades per entitats i ciutadania i, per tant, el valor afegit que representa aquesta aportació tan plural.

L’organització de l’Acord de Ciutat va convidar a l’acte a Ferran Tarradellas, representant a Barcelona de la Comissió Europea, que també va felicitar a la ciutat de Castelldefels per impulsar aquesta estratègia col·laborativa i va destacar la importància de la intervenció de les administracions públiques en un context de crisi, entre elles, la Unió Europea per a “reduir l’impacte social, econòmic i de salut, que ha estat terrible però de no haver existit aquest conjunt d´ajudes públiques encara seria molt pitjor”. Tarradellas va posar l’accent en que bona part dels objectius de l’Acord de Ciutat per Castelldefels coincideixen amb els  fixats per la Unió Europea.

Back To Top