skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org

Primeres propostes per a la reactivació econòmica local

  • Acord

Dimarts, 16 de juny va tenir lloc la primera sessió del grup de treball de reactivació econòmica de l’Acord de Ciutat per a Castelldefels. Al grup estan representants els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de  Castelldefels i entitats i organitzacions del teixit econòmic, social, veïnal, educatiu, cultural, esportiu de Castelldefels i la comarca, així com personal municipal, a més de la regidora de Promoció Econòmica, Foment de l’Ocupació, Hosteleria i Turisme, Eva López, que ha coordinat la sessió.

La necessitat del treball conjunt

A la sessió, feta per vídeo-conferència,  diferents membres del grup de treball  han presentat diferents propostes. Així, Óscar Álvarez, vicepresident de PIMEC Baix Llobregat va posar l’accent en la necessitat “d’agilitzar les mesures que es desenvolupin en el marc d’aquest Acord”, així com reduir el temps de pagament per part de les administracions a empreses i autònoms, entre altres mesures. Per part d’UGT  del Baix Llobregat, Carlos de Pablo, que és el seu secretari comarcal, es  va subratllar el fet que si bé és cert que les crisi creen amenaces també generen oportunitats i que, en aquest sentit, els agents socials i econòmics de la comarca estan fent un important esforç per centrar-se en la necessitat de salvar  empreses i fer suport a  treballadors i treballadores. “Cal rescatar -va dir de Pablo- “empreses i persones i això també es pot fer des de la proximitat”.

Laura Busqueta, de Creu Roja Castelldefels, Gavà, Begues, ha presentat el projecte de l’Espai d’Atenció Integral a la Persona” en unes noves instal·lacions que permetin en un mateix espai poder articular un seguit de projectes, recursos i serveis  en el que el denominador comú serà l´atenció global a les persones del municipi de Castelldefels que estiguin patint una situació de vulnerabilitat social.

Representant a  AEBALL,  va intervenir Neus Olea, per destacar la necessitat d’ajuts per acompanyar en el procés per engegar projectes i també per a impulsar la cooperació entre entitats, com mostra “el treball conjunt que s’ha fet entre sindicats i patronat a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat”.

Miguel Ángel Rodríguez, de Tennis Taula Castelldefels va traslladar la importància d´alliberar despeses del Pressupost Municipal, davant les noves demandes i no tan sols esperar a rebre suport d’altres administracions. “És important quantificar aquests recursos, sorgits d’actuacions i inversions que no es poden realitzar”, va manifestar Rodríguez.

“El suport a projectes d´autocupació hauria de ser unes de les prioritats a tractar”, segons va indicar Núria Milà, presidenta de l’Associació Dones Juristes. Així mateix davant l’agreujament de la precarietat del sector on treballen les anomenades “Kellys”, ajuts per a assegurar els drets laborals i contractuals d´aquest col·lectiu. Una altra possible línia d’ajuts, per a Milà, és la de fomentar l´ocupació i l’autoocupació a través de les ONG, així com realitzar moratòries de taxes i impostos en empreses i autònoms.

Per part de  l´AV La Muntanyeta és Viva, es va preguntar pel Pla d’Actuació Municipal, en el sentit “de si continua o no és vigent o s´actualitzarà”, responent la presidenta del Grup, Eva López, que s’està estudiant actualment com situar aquest Pla en aquest context post Coronavirus. Justo Marco,  d´ETIF va posar de relleu la demanda de mesures de suport d’assessorament ja que “hi ha desorientació” i Samy Taylor, l’emergència de “trobar una manera de reactivar el sector cultural  sobre tot a través d’una nova dinàmica

Anàlisi de propostes i noves sessions

La Presidenta va tenir paraules d’agraïment als membres participants “per aquest exercici de corresponsabilitat per fer front a la situació” i va traslladar que s’analitzaran cada una de les mesures i propostes o aquelles que durant aquests dies facin arribar els membres del grup. Es preveuen dues sessions més: una el 30 de juny i una altra el 6 o el 7 de juliol.

Podeu  consultar documents amb propostes aportades per diferents membres en aquest enllaç: https://acordpercastelldefels.org///documents/

Back To Top