L'Acord, aprovat al Ple de setembre de 2020, inclou mesures per garantir estratègicament l'accés universal…
Constituït el grup de treball de ciutat educadora
Posar de relleu la dimensió educadora de tota la ciutat de Castelldefels en l’etapa postcoronavirus és el principal objectiu d´aquest grup de treball de l’Acord de Ciutat. Per això, són representats els centres educatius, les associacions de mares i pares, entitats culturals, veïnals i esportives, consells municipals i agents socials i tècnics, entre d´altres, així com representants dels grups municipals del Consistori.
La primera sessió, que va tenir lloc dijous, 18 de juny, per videoconferència va estar presidida per Jordi Maresma, primer tinent d’Alcaldia que va sintetitzar el treball fet des de la ciutat i l’ajuntament durant l’estat d’alarma,” per adaptar el món educatiu i sempre en comunicació constant amb el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya”. També va posar en valor la feina feta des de la cultura, amb una biblioteca ben activa i va anunciar que s´està treballant en una festa major amb una mirada de retrobament veïnal.
Per la seva part, Sandra Gallardo, inspectora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del departament d’Educació de la Generalitat, va agrair la feina feta i va traslladar la seva admiració per “tot el professorat i les direccions de centres de Castelldefels per liderar l’aprenentatge virtual”. Va remarcar que ara cal posar l’accent en el nou curs escolar on serà necessari sumar a fi de que ningú se senti sol o segregat i evitar, així, la bretxa digital i social.
Cati Cesari, en representació de la Finestra, va manifestar “l´emergència de crear una oficina municipal d’escolarització i suport a les famílies”. També va proposar un seguit de mesures, com ara, dotar Castelldefels d’un centre de subministrament de material escolar, ordinadors, llibres…. per a famílies amb necessitats socials; impulsar bons culturals, incrementar la relació entre escoles, universitats i empreses; crear itineraris formatius específics per alumnat amb greus dificultats, així com revisar els cicles formatius perquè s’ajustin a la demanda real de les empreses. Finalment va posar de manifest la demanda d’impulsar la figura del Defensor del Veí.
Ángel Cordero, de l’Agrupament Escoltes Gratacimes va preguntar sobre actuacions en relació a les persones refugiades, respecte la disponibilitat de sales per a necessitats de centres educatius, així com sobre l´oferta formativa per entitats.