skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org

Constituïda la Comissió Municipal d’Internacionalització

  • Acord

L’Ajuntament de Castelldefels ha constituït una Comissió Municipal d’Internacionalització i Europa que té com a objectiu aprofitar les oportunitats que poden generar per a la ciutat la programació de la convocatòria dels nous Fons Europeus.

La creació de la comissió, segons explica l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, “obre un nou capítol en el treball que des de fa setmanes l’organització municipal està desenvolupant per aprofitar les sinergies amb altres administracions en el terreny de les ajudes i programes europeus “.

La regidora de Presidència, Esther Niubó, ha destacat l’aposta política del govern municipal en aquest àmbi perquè “els Fons Europeus ens donen una oportunitat per aconseguir recursos econòmics i suports a programes estratègics que no podem desaprofitar“.

La xarxa Intelligent Cities Challenge (ICC), una iniciativa de la Comissió Europea

Castelldefels i Gavà són dues de les cent ciutats de tot Europa que formaran part de la xarxa Intelligent Cities Challenge (ICC), una iniciativa de la Comissió Europea per “potenciar les tecnologies emergents i impulsar mesures ambicioses per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i garantir el creixement, la sostenibilitat i la resiliència“.

Els objectius principals de Castelldefels i Gavà en el marc d’aquest projecte europeu són:

  • Crear una estratègia basada en l’economia circular i la digitalització
  • Dissenyar un entorn virtual individualitzat on la ciutadania i l’empresa local puguin informar-se de la repercussió directa de les seves accions en relació amb la petjada de carboni.
  • Propiciar un ecosistema local format per agents de l’anomenada quàdruplex hèlix (administració, centres de recerca, empreses i societat civil) que permeti cocrear de forma innovadora les accions i les futures implementacions possibles.

Durant els propers dos anys, el consorci que tots dos ajuntaments van constituir per a l’ocasió rebrà l’assessorament d’experts i les eines necessàries per desenvolupar el projecte denominat Circular Data Driven Cities (CDDC).

Es tracta d’un projecte conjunt dels municipis que compta amb un partenariat format per centres de recerca, societats públic i companyies privades com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), CETAQUA, Aigües de Barcelona i Tinkerers.

Aquesta informació ha estat publicada a elcastell.org

Back To Top