skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org
constitucio acord ciutat castelldefels

Àmplia participació en la constitució de l’Acord de Ciutat per Castelldefels

  • Acord

Ahir dimarts a les 17 hores va tenir lloc l’acte de constitució de l’Acord de Ciutat per Castelldefels, en el que van participar més d’un centener de persones. A la sessió, realitzada a través de videoconferència, van participar entitats, així com els principals agents socials i econòmics, els grups polítics municipals, institucions i persones rellevants de Castelldefels.

L’acte es va obrir amb la intervenció de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda que va tenir paraules d’agraïment per “la unitat social, cívica i política que demostra la gran resposta que ha tingut aquest acord.  Un consens  fonamental per sortir d’aquesta crisi com a ciutat cohesionada i garantir la reactivació de Castelldefels”.

L’alcaldessa va resumir les principals accions impulsades a Castelldefels en relació a la crisi derivada per la pandèmia del Coronavirus i va reconèixer que tenim al davant un gran repte el de la ràpida recuperació econòmica i social del municipi, que només podrem assolir amb les persones com a protagonistes, com a actors principals”.

Alta presència de les institucions

A l’acte, presidit per l’alcaldessa de Castelldefels, també  van ser presents diferents representants d´institucions, a fi de donar suport en la reactivació econòmica i social del municipi, entre ells, Carles Prieto, subdelegat del Govern Espanyol a Catalunya, que va posar de manifest les accions fetes fins ara “perquè aquesta crisi no la paguin les famílies més vulnerables” i que l’Acord de Ciutat esdevingui l’eina “no de la recuperació de Castelldefels, sinó d’un Castelldefels encara millor”.

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez va explicar que la Generalitat està dedicant els esforços “a no deixar cap espai buit, optimitzant els recursos” i va manifestar que “és el moment de la inversió en la vida, en la gent”.

Núria Parlón, vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, va posar de relleu “la importància de redefinir prioritats i d’aplicar el principi de la subsidarietat per sortir d’aquesta crisi, amb el treball en xarxa dels governs locals i la Diputació”.

Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona també va intervenir per traslladar “un missatge sobre la necessitat de sumar a nivell local i  a escala metropolitana ja que vivim en una conurbació amb identitat pròpia a nivell econòmic, social i de mobilitat”. 

El Consell Comarcal del Baix Llobregat també va ser pressent a l’acte i representat per Lourdes Borrell Moreno, consellera de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola d´aquest organisme.

També van intervenir diferents representants dels grups municipals de l’Ajuntament de Castelldefels. El portaveu de PP, Manuel Reyes, va assegurar que la seva participació en l’Acord de Ciutat per Castelldefels “no és un xec en blanc per a l’equip de Govern, sinó perquè de debò treballem tots junts a l’aportar solucions i propostes perquè la gent ho necessita“.

Per la seva part, Jordi Maresma, portaveu d’ERC va manifestat que  aquests “han de ser moments de transformació, per enfortir el bé comú, i ho haurem de fer amb polítiques públiques de distribució de la riquesa, des de la solidaritat i la fraternitat, amb el compromís de cada un de nosaltres “.

La portaveu de Movem, Candela López, va apostar per “un reforç important dels serveis públics i de les administracions i una aposta molt clara per donar suport als col·lectius més vulnerables, i ho hem de fer amb molta imaginació, amb polítiques molt valents que han de reforçar allò que és comú”.

Properes reunions dels grups de treball.

La regidora de Presidència de l’Ajuntament de Castelldefels, Esther Niubó, que coordina políticament el desenvolupament de l’Acord de Ciutat, va explicar el seu funcionament i els seus objectius:

 “Es tracta –va dir Niubó–que puguem aconseguir aquest consens polític i ciutadà en torn d’un conjunt de mesures de reconstrucció de Castelldefels. La regidora va donar les gràcies a totes les entitats, agents socials i institucions que han subscrit l’Acord per la vostra dedicació i compromís”.

Dilluns 15 de juny tindrà lloc la primera sessió de la Comissió Informativa Especial de l’Ajuntament, on estan representats tots els grups polítics municipals i on es donaran a conèixer dades relatives a la participació, característiques de la sessió constitutiva i règim de les sessions programades per als grups de treball.

Properament integrants de l’Acord de Ciutat per Castelldefels es reuniran en aquests grups de treball amb l’objectiu de proposar mesures i línies d’actuació per àmbits temàtics.

Back To Top