skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org

Comencen els treballs del grup de reactivació social

  • Acord

Ahir a la tarda, representats de les entitats, grups municipals, consells municipals, govern municipal, associacions i sindicats s´han reunit a través de videoconferència per a debatre i proposar mesures de reactivació social per a l´Acord de Ciutat per a Castelldefels

La sessió, presidida per Esther Niubó, regidora de Presidència, ha comptat amb la participació d´una trentena de persones i és el grup de treball més nombrós amb aproximadament 40 participants i una amplia representació de la societat civil.

Durant la reunió de treball, han pres la paraula una dotzena d´entitats per celebrar la iniciativa de tirar endavant una resposta unitària a la crisi post coronavirus i també per la pluralitat de veus presents, bona prova del compromís dels diferents  sectors de Castelldefels:  social, laboral, econòmic, cultural, esportiu, educatiu i  veïnal per aconseguir un pacte ampli per fer front conjuntament a la recuperació dels col·lectius més vulnerables.

Propostes i idees de la societat civil.

Una de les persones que ha participat a la sessió ha estat Mireia Martínez, tècnica de Creu Roja Castelldefels-Gavà-Begues que ha intervingut per a presentar un projecte de la seva entitat. Es tracta de la posada en funcionament de “l´Espai d´Atenció Integral a la Persona” en unes noves instal·lacions que permetin en un mateix espai poder articular un seguit de projectes, recursos i serveis  en el que el denominador comú serà l´atenció global a les persones del municipi de Castelldefels que estiguin patint una situació de vulnerabilitat social. Els recursos que es podran trobar es concreten en diverses àrees d´actuació: programa d´atenció a les necessitats bàsiques, d´Ocupació, d´Infància, per a la Gent Gran; així com la gestió del servei Atenpro. L´Espai estaria gestionat per un equip interdisplicinari  de professional i de voluntariat de Creu Rojal Castelldefels.

Per a Esther Niubó: “Podem concloure, i tothom és conscient, que la situació és i serà complicada. Hem de ser proactius. Hem d’afrontar una crisi que serà molt dura i profunda. Una situació complicada que es produirà en un espai molt curt de temps i tindrà un fort impacte en termes personals, econòmics i socials.”

Aquesta és la primera trobada del Grup de reactivació social que es tornarà a reunir el proper dia 29 de juny, a les 16:30 aquesta vegada, si pot ser, de manera presencial, tot i que amb mesures de prevenció. Fins llavors, l’equip tècnic analitzarà les propostes presentades. D’altra banda, els  membres del grup podran fer arribar a la secretaria tècnica més propostes fins el proper divendres dia 19 de juny.

Back To Top