skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org
aprovat acord ciutat castelldefels

El ple aprova el Pla de Mesures i Eixos Estratègics

  • Acord

El ple de l’Ajuntament de Castelldefels va aprovar el passat 29 de setembre el Pla de Mesures i Eixos Estratègics de l’Acord de Ciutat de Castelldefels. Es tracta d’un document que inclou 303 mesures, agrupades en 22 eixos estratègics i 10 àmbits d’actuació, que s’ha elaborat mitjançat un gran consens social, polític i institucional, que s’ha teixit els darrers mesos.

El document va ser aprovat amb els vots a favor dels grups que formen l’equip de govern municipal (PSC, ERC i JuntsxCastelldefels), a més de Cs i la regidora no adscrita. El PP i Movem-ECP es van abstenir.

Des de maig a juliol més d’un centenar de representants d’entitats, institucions i agents cívics i socials van dur a terme diferents trobades per donar contingut a aquest acord a través de cinc grups de treball: de mesures de reactivació econòmica, de mesures de reactivació social, de transformació i impuls digital, per una ciutat educadora i per un nou model urbà sostenible.

L’Ajuntament destinarà 1,3 milions a ajuts per a la reactivació econòmica i social

El ple de l’Ajuntament va aprovar també un paquet econòmic de 1.350.000 d’euros que servirà per iniciar la implementació d’una part de les mesures incloses a l’Acord de Ciutat per a la reactivació econòmica i social de Castelldefels.

D’aquesta manera, el govern municipal podrà començar a implantar les primeres mesures de l’acord, en l’elaboració del qual han participat institucions, grups polítics, entitats i ciutadans i ciutadanes a títol personal.

Per a la disposició d’aquest paquet d’ajuts, el ple municipal va aprovar una modificació de crèdits. Aquest acord va comptar amb el vot a favor dels grups que formen el govern municipal (PSC, ERC, JuntsxCastelldefels), a més de C’s i la regidora no adscrita. El grup del PP hi va votar en contra i Movem-ECP es va abstenir.

En quins àmbits es distribuiran els diners?

  • Polítiques de vivenda: 600.000 €
  • Suport a les petites i mitjanes empreses, el comerç i els autònoms: 200.000 €
  • Subvencions a entitats socials: 200.000 €
  • Suport a les entitats culturals i esportives: 100.000 €
  • Suport a comerços i famílies per evitar la bretxa digital: 100.000 €
  • Ajuts al manteniment dels centres escolars: 50.260 €
  • Contractació de serveis professionals per accelerar la tramitació dels ajuts: 100.000 €

Back To Top