skip to Main Content
UNA RESPOSTA D'UNITAT DAVANT LA CRISI DE LA COVID-19 acordciutat@castelldefels.org

Acord i participació: reptes per 2021

  • Acord

L’any 2021 serà un any clau des del punt vista de l’execució de l’Acord de Ciutat. S’implementaran noves accions i actuacions en diferents àmbits estratègics, mantenint i alimentant l’essència de l’Acord: la participació ciutadana.

Perquè l’Acord per Castelldefels és fruit de la participació de tota la societat civil i els agents socials i econòmics, que ha estat cabdal per determinar les prioritats i la direcció que ha de seguir la reconstrucció social i la reactivació econòmica de la ciutat després dels efectes de la crisi sanitària.

El primer cicle de conferències-debat en el marc de l’Acord de Ciutat per Castelldefels ha estat un èxit i en els propers mesos, ja en 2021, continuaran duent-se a terme aquest tipus de jornades amb l’objectiu d’aprofundir en el disseny del futur sostenible de Castelldefels a través de la participació i implicació ciutadana, en sintonia amb els objectius de l’ODS.

La importància dels objectius ODS

La regidora Esther Niubó ha manifestat que “seguirem organitzant debats per impulsar la reflexió de quina ciutat volem en coherencia amb els 17 ODS i en concordancia amb l’agenda urbana 2030. La participació ciutadana i la implicació dels sectors econòmics i socials es fonamental per aconseguir una ciutat més sostenible, igualitària, justa i resilient“.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional — referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (econòmica, social i ambiental) — i d’aplicació universal.

Es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic, fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. Per això es fonamental la implicació del món local i la seva correcta aplicació per aconseguir els esmentats objectius.

I Castelldefels ha decidit, amb l’Acord de Ciutat, fer-ho possible a través una eina participativa i alhora sumant propostes i voluntats.

Queda molta feina per endavant però el repte es engrescador: aconseguir una ciutat i una societat millor, més justa, igualitària, sostenible i resilient.

Back To Top